Kamasz és serdülő tanácsadás Budapesten, a XI. kerületben, Gazdagréten. Személyes pszichológiai tanácsadás és online pszichológus rendelés.

Bejelentkezés: info@gazdagretipszichologus.hu


Miben segít a tanácsadás?

A kamasz fiatal már nem gyerek, de még nem is felnőtt. Ebben az átmeneti korszakban jelentős testi, érzelmi és szociális változások zajlanak, mely a serdülők többségét megviseli.

Kamasz és serdülő tanácsadás

A kamaszoknak megváltoznak az alapvető szükségleteik. Nagyobb igényük lesz a függetlenségre, fontosabb lesz számukra a közösséghez tartozás és a kortársak véleménye. Az átélt változások hangulati ingadozást, szorongást illetve önértékelési problémákat hozhatnak magukkal. Ha a fiatal úgy érzi, hogy nehézségei megoldásában pszichológus segítségére lenne szüksége, az alábbi területen kérhet tanácsot:

A kamasz és serdülő tanácsadás területei:

MEGKÜZDÉS: A serdülőkor egy folyamatos változásokkal teli időszak a fiatalok életében. Az életkori problémákkal való megküzdés jelentős kihívások elé állítja a kamaszokat és környezetüket.

AUTOGÉN TRÉNING: A relaxációs technika segítségével jelentősen javítható a fiatalok közérzete, koncentráló képessége, és hatékonyan csökkenthető a szorongásszint. Az autogén tréning segít az alvászavar kezelésében és szellemi felfrissülésben is.

ÖNISMERET: A kamaszok jelentős része küzd önértékelési problémával. Legtöbbször az önismeret hiánya áll a gátlásosságuk, kapcsolatteremtési nehézségeik és tartós negatív hangulatuk hátterében.

KÉPERNYŐFÜGŐSÉG: A képernyőfüggőség valós veszélyt jelent a fiatalok számára. A serdülők szabadidős elfoglaltságai szinte észrevétlen alakulnak át és válik a probléma a szülők számára is egyértelműen láthatóvá.

TÁPLÁLKOZÁSI ZAVAROK: A kamaszoknak eltérő a táplálkozási igényük, mint korábban. Gyakran fordul elő táplálkozási zavar serdülő korban, mely a hormonális és testi változásokkal illetve lelki és életmódbeli problémákkal is összefügghet.

DEPRESSZIÓ: A kamaszkori depressziót nem könnyű megkülönböztetni a hosszabb ideig fennálló levertségtől és rosszkedvtől, különösen azoknál a fiataloknál, akik hajlamosak befelé fordulni, magukba zárkózni. 
A serdülőkori depresszió jeleinek időben történő felismerésével elkerülhető a probléma elhúzódása és súlyosbodása.

Kálmán Judit, pszichológus rendelése a XI. kerületben, Gazdagréten,

Kamasz és serdülő tanácsadás

Cím: Budapest, XI. kerület, Gazdagrét, Frankhegy utca 9.

Időpont egyeztetés:

E-mail cím: info@gazdagretipszichologus.hu