Gyermekek és kamasz fiatalok számára nyújtok pszichológiai tanácsadást. A gyermekpszichológiai magánrendelés a XI. kerületben, Gazdagréten található. Barátságos környezetben tartom a foglalkozásokat és lehetőséget biztosítok online pszichológiai konzultációra is.

Gyermekpszichológiai magánrendelés

Pszichológiai foglalkozás gyerekeknek:

Az általános iskolás, alsóbb évfolyamokra járó (6-11 éves) gyerekekkel heti rendszerességgel, egy alkalommal szoktam találkozni. Az első alkalom általában arra szolgál, hogy a gyermek szüleivel konzultáljunk. Ilyenkor a gyermek még nincs jelen, a szülők mesélik el, hogy milyen problémák, nehézségek megoldásában kérik a segítségemet. 

A problémafeltáró első beszélgetést követően, a gyermekek egyéni foglalkozásokon vesznek részt. Ezek az alkalmak 50 percesek, a gyermekek életkorának megfelelő, játékos foglalkozások. Az ötödik alkalom után ismét fel szoktam venni a szülőkkel a kapcsolatot, hogy visszajelzést adhassak illetve tanácsokkal láthassam el őket.

Amennyiben a probléma az eltelt időszak alatt megoldódott, a folyamatot lezárhatjuk. Ha a gyermek problémája továbbra is fennáll, a szülőkkel egyeztettünk a további lehetőségekről.


Kamasz és serdülő tanácsadás


Szülő konzultáció

A kamasz fiatalok (12-18 éves korúak) szüleikkel együtt keresnek meg. A problémafeltáró első beszélgetés ennek megfelelően, a családdal történő egyeztetés szerint, a szülővel történik. Az első szülőkonzultáció is ötven perces, de a probléma jellege illetve a szülő igénye szerint lehet rövidebb is. Ez a beszélgetés is előre egyeztetett időpontban zajlik, online meeting vagy személyes találkozó formájában.

Harminc perces szülő konzultáció

A rövid szülő konzultáció egy ismerkedő beszélgetés, melynek időtartama harminc perc. Ekkor van lehetősége a szülőnek arra, hogy elmondhassa, hogyan látja a gyermeke problémáját és miben szeretné a segítségemet kérni.

Ötven perces szülő konzultáció

Az első találkozás a szülővel igény szerint lehet ötven perces is. Ebben az esetben több idő jut a probléma részletesebb bemutatására és tanácsadásra is lehetőség nyílik.

Kamasz tanácsadás

Az első találkozást követően, a probléma jellegétől függően 5-10 alkalmas személyes vagy online  tanácsasádasra illetve személyiségfejlesztő tréningre kerül sor. A beszélgetések ötven percesek és heti vagy kétheti rendszerességgel kerül rájuk sor.

Kapcsolattartás a szülővel

A folyamat során a kamasz fiatallal egyeztetve, igény szerint közbeiktathatunk olyan alkalmakat is, amelyen a szülők és a gyermek egyszerre vannak jelen. Ez a beszelgetés lehetőségét nyújthat arra, hogy együtt beszéljünk az elért eredményekről és a további célkitűzésekről.

A tanácsadás folyamán, ha a szülő úgy érzi, hogy visszajelzést szeretne kapni vagy segítséget szeretne kérni, telefonon vagy e-mailben tudja felvenni velem a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessünk a beszélgetéshez.

Amennyiben én érzem úgy, hogy fontos lenne visszajelzést adnom a szülőnek, e-mailben szoktam kérni, hogy egyeztessünk időpontot a személyes vagy online beszélgetéshez.


Szülő tanácsadás

Szeretnék segítséget nyújtani szülők számárá is. Ha úgy érzi, elakadt és a továbblépéshez támogatásra, tanácsádásra van szüksége keressen bizalommal. 

Az alábbi probléma területeken tudok segíteni:

 • Nevelési tanácsadás
 • Konfliktuskezelés
 • Asszertív kommunikáció
 • Dráma mentes fegyelmezés
 • Indulatkezelés
 • Feszültségoldás
 • Gyászfeldolgozás
 • Válás feldolgozása

Online pszichológiai tanácsadás

Az online konzultációk során a számítógép képernyőjén keresztül tartjuk a kapcsolatot. Ehhez nem szükséges más, mint stabil internet kapcsolat illetve a megfelelő videó-hívó alkalmazás használata.

A videó konzultációk a személyes találkozók bensőséges hangulatát megőrizve, nyugodt, zavartalan körülmények közt zajlanak.

Kinek ajánlom az online konzultációt?

A videó konzultáció a 12 évnél idősebb gyermekek illetve kamaszok és felnőttek számára kompromisszum mentesen helyettesíti a személyes találkozást.

Az online kapcsolattartás előnyei:

 • Időt és energiát spórolhat meg az utazási idő megtakarításával.
 • A kamasz fiatalok esetén a délutáni különórákkal és edzésekkel időben könnyebben összeegyeztethetők az online konzultációk.
 • Ha olyan egészségügyi problémája van, amely megnehezíti az otthona elhagyását, lehetősége van arra, hogy az otthonából jelentkezzen be.
 • Elvált szülők esetén könnyebb időben összeegyeztetni a az online találkozókat.
 • Az online órákra rugalmasabban tudok időpont lehetőséget adni és kedvezőbb áron tudom ezt a szolgáltatást nyújtani.

Gyermekpszichológiai magánrendelés, kamasz és szülő tanácsadás illetve tréning árak:


16 000Ft / 50 perc


Gyermekpszichológiai magánrendelés kapcsolatfelvétel

Kálmán Judit, pszichológus magánrendelése,

Cím: Budapest, XI. kerület, Gazdagrét, Frankhegy utca 9.

E-mail cím: info@gazdagretipszichologus.hu